JuiceBox ENEL X nadzorujete in upravljate preko JuiceNet aplikacije.  Z njo lahko optimizirate polnilne čase in polnite vaš avtomobil ceneje ob nižjih tarifah. Poleg tega JuiceNet omogoča tudi integracijo sistema čistejšega odjema elektrike pridobljene iz vetrnih in fotovoltajičnih elektrarn, kar pripomore k zmanjšanje emisij. Seveda je to pogojeno z storitvijo vašega ponudnika energije, oziroma z integracijo lastnega sistema pridobivanja električne energije.

Načeloma lahko vendar glede na to, da vsaka priključitev zahteva poseg v električno omrežje vam svetujemo, da fizično priključitev opravi zato usposobljen delavec. Po Sloveniji imamo mrežo pogodbenih inštalaterjev, ki vam to strokovno uredijo. Montažo lahko naročite pri nas. Pripravimo vam ponudbo za izvedbo montaže, lahko opravimo predhodni ogled in vam povemo kaj je potrebno pred montažo pripraviti. Link do naše podstrani s temi informacijami: <a href="https://www.e-mobilni.eu/domaca-polnilna-postaja/" target="_blank" rel="noopener">Priprava za domače polnilne postaje</a>

Da, če operater ki upravlja JuicePole uporablja nadzorni sistem ENEL X EMM, ali<a href="https://www.e-mobilni.eu/services/juicenet-enterprise/" target="_blank" rel="noopener"> JuiceNet enterprise</a> ali pa kakšno drugo platformo, ki mora omogočati uporabniško aplikacijo za spremljanje polnjenja vozila na tej polnilni postaji

Nekateri operaterji oziroma upravljavci polnilnih postaj v svojem ponujenem poslovnem modelu omogočajo enostavno rezervacijo termina na določeni polnilni postaji. Največkrat lahko to storite kar preko aplikacije, ki jo ponuja upravljavec.

Vsako zasebno podjetje, ki je zainteresirano za ponudbo storitev električnega polnjenja zase in seveda svojim strankam, se lahko obrne na nas. V sodelovanju z našimi partnerji lahko zagotovimo samo polnilne postaje ali paket, vključno s storitvami upravljanja in vzdrževanja. Če ste zainteresirani za vstop v svet Električne mobilnosti, nas pokličite ali pa nam <a href="https://www.e-mobilni.eu/kontakt/" target="_blank" rel="noopener">pišite</a>.

Da bi prispevali k spremembam in zmanjšali stroške upravljanja, se lahko kot podjetje odločite spremeniti svoj vozni park iz avtomobilov z notranjim izgorevanjem z električnimi avtomobili.

JuiceBox domače polnilne postaje delujejo oziroma so kompatibilne z vsemi trenutnimi znamkami električnih vozil, ki uporabljajo standardni Type 2 priključek.

Načeloma Da, vendar le občasno in pozorno. Običajna instalacija z običajnimi napajalnimi vtičnicami niso zasnovane za velike moči in za več zaporednih ur delovanja. Električni avtomobil postane največji porabnik oz. najpomembnejši električni “aparat” hiše in zato zahteva posebno skrb in varnost. Še posebej, ker se polnjenje dogaja večinoma ponoči v garaži, brez direktnega nadzora. Zato moramo sprejeti vse potrebne previdnostne ukrepe, da bomo v našem domu imeli varno točko za polnjenje.

Zato priporočamo oziroma, v skladu z napotki za polnjenje, vgradnjo namenske polnilne postaje, ki je industrijske narave, je robustna in varnejša kot običajen Schuko.

Osnovne porednosti naših<a href="https://www.e-mobilni.eu/services/juicebox-enel-x/"> JuiceBox</a> polnilnih postaj so:
<ul>
<li>do 10x hitrejše polnjenje</li>
<li>Varnost</li>
<li>Pametno upravljanje in nadzor preko aplikacije <a href="https://www.e-mobilni.eu/services/juicenet-app/">JuiceNet </a>za <a href="https://apps.apple.com/us/app/ev-juicenet/id1106989154" target="_blank" rel="noopener">iOS</a> in <a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.emotorwerks.juicebox&hl=en" target="_blank" rel="noopener">Android</a></li>
<li>Enostavno prilagajanje moči s katero polnilna postaja, v določenih delih dneva, razpolaga za polnjenje vozila., s tem zagotovite normalno delovanje drugih električnih odjemalcev ob aktivnem ciklu polnjenja</li>
<li>Zgodovina polnilnih ciklov in spremljanje trenutnega polnjenja</li>
<li>Optimizacija polnjenja na podlagi fotovoltaičnega sistema, če je na voljo na lokaciji</li>
<li>Kvalitetna izdelava itd</li>
</ul>
Za vse kar je za to potrebno lahko poskrbi e-mobilni.eu  <a href="https://www.e-mobilni.eu/kontakt/">Kontaktirajte nas</a>!

Napačna trditev! Za vožnjo po isti razdalji električno vozilo potrebuje 3-krat manj energije kot običajno vozilo z motorjem z notranjim izgorevanjem, z drugimi besedami, električni avtomobili vozijo trikrat dlje kot avtomobil na bencin z enako količino porabljene energije.
<ol>
<li>Pri energetski analizi "well to wheel" bencinski avtomobili zahtevajo naslednje korake:</li>
</ol>
<ul>
<li>Prečiščenje surove nafte v bencin</li>
<li>Dostava</li>
<li>Motor pretvori bencin v mehansko energijo</li>
<li>Celotna učinkovitost tega procesa je približno 18-19%.</li>
</ul>
2.  Faze, povezane z električnimi vozili, pa vključujejo:
<ul>
<li>Proizvodnjo električne energije</li>
<li>Prenos prek omrežja</li>
<li>Preoblikovanje električne energije, shranjene v baterijah, s pomočjo motorja v mehansko</li>
<li>V tem primeru se skupna učinkovitost dvigne na približno 52%.</li>
</ul>
Električna mobilnost z večjo energetsko učinkovitostjo in prihranki prispeva k doseganju ciljev za zmanjšanje emisij iz Pariškega sporazuma (COP21),  21-te konference med podpisnicami "United Nations Framework Convention on Climate Change", na kateri so bile sprejete nacionalne obveznosti na področju energetske učinkovitosti in zmanjšanja emisij.

<strong>Konkretni podatki in izračuni za državo Italija:</strong>

Glede na študijo objavljeno s strani: Milan Polytechnic z naslovom “<i>Apriamo la strada al trasporto elettrico nazionale” se navaja: </i>Če upoštevamo scenarij 1.000.000 električnih vozil, bi povečanje porabe električne energije v državi znašalo le 0,3%. To številko lahko dobimo, če upoštevamo povprečno porabo 0,15 kWh / km za popolnoma električni avtomobil in 0,25 kWh / km za Plug in Hybrid vozilo, s povprečno letno razdaljo 10.000 km na leto za vse električne avtomobile in 5000 km na leto za Plug in Hybrid vozila s 50% polnjenja na javnih polnilnih postajah. Glede na te predpostavke bi bila dodatna poraba za milijon električnih vozil vsako leto enaka 1,3 TWh.

Koliko električni avtomobili onesnažujejo? Veliko je bilo že napisanega na to temo, globalno lahko zadevo predstavimo takole: Že danes imajo električni avtomobili boljše okoljske učinke kot vse alternative na trgu tako glede emisij CO2 kot tudi drugih škodljivih emisij.  Je edina tehnologija, ki ne izloča lokalnega dušikovega oksida (NOx) in drobnih prašnih delcev (PM ) med vožnjo.

Poleg tega bo za električno energijo, proizvedeno brez CO2 v prihodnosti, (carbon free power generation)  električen prometni sistem trajnosten in brez emisij CO2.

Na primeru Italije:

če upoštevamo trenutne zmogljivosti za proizvodnjo električne energije v Italiji (v kateri obnovljivi viri energije prispevajo 33% celotne proizvodnje električne energije), se ocenjuje, da so emisije električnega vozila po analizi "from well to wheel" približno 70% manjše od emisij vozil, ki vozijo na bencin, in približno polovico  manjše kot pri vozilih , ki vozijo na metan.

Po scenariju za katerega se pričakuje da se bo uresničil do leta 2050, naj bi proizvodnja električne energije postala ogljika prosta- carbon free, pa lahko rečemo, da bodo emisije CO2 za električne avtomobile, po analizi "from well to wheel") nične oziroma zelo blizu te številke.

Električna vozila prinašajo izboljšanje kakovosti zraka. To zlasti v velikih mestih omogoča zmanjšanje neposrednega vpliva na zdravje ljudi, kar ima za posledico nižje stroške zdravstva in zdravstvenega varstva.

Ne smemo pa pozabiti tudi na drugo vrsto onesnaževanja: prometni hrup, s katerimi moramo živeti vsak dan. Električni avtomobili so tihi in njihova uporaba omogoča bistveno izboljšanje kakovosti življenja ljudi.

Na splošno se na to vprašanje v enem stavku ne da odgovoriti. Bolj konkretne podatke, za posamezna vozila smo zbrali na naši podstrani: <a href="https://www.e-mobilni.eu/casi-polnjenja-elektricnih-avtomobilov/">Časi polnjenja</a>.  Vendar to so samo tehnični podatki. Na splošno pa velja sledeče, ko se upoštevajo tudi navade uporabnikov.

Ko gre za poti: služba in domov, v šolo in domov, po nakupih, izlete s prijatelji ali celo dostavo blaga, se razdalje v večini držav pri povprečnih uporabnikih, gibljejo v povprečju med 40 in 60 kilometri na dan (Vir podatkov: Goldman Sachs "Journal of Modern Power Systems and Clean Energy, 2015”). Vsekakor 90% vožnje z avtomobilom ne presega 200 km na dan, kaže študija ameriške US National Household Travel Survey (NHTS). Pri električnem avtomobilu ni nobene razlike : te razdalje zlahka prevozijo skoraj vsi električni avtomobili, ki so trenutno na trgu.